Büntető ügyben kirendelhető védők jegyzéke

Büntető ügyben kirendelhető védők jegyzéke és az aktuális ügyeleti lista az alábbi linken érhető el:

 

https://kirendeles.magyarugyvedikamara.hu/kirendeles/

 

 

A kirendelő szerv ügyintézői csak a saját szervezetük által biztosított felületen (így pl. a rendőrség esetén a Robotzsaru, bíróság esetén a BIROO, ügyészség esetén az EMI program stb.) keresztül tudják elküldeni a kirendeléshez szükséges információkat a Magyar Ügyvédi Kamara hivatali kapujára. Közvetlenül az ügyintéző által küldött információkat az automatizált rendszer nem fogja tudni figyelembe venni, így se postán, se elektronikus úton ne is küldjenek a MÜK vagy a Pécsi Ügyvédi Kamara számára kirendelő határozatot, ilyen határozat alapján a területi kamara nem jelölhet ki ügyvédet.

Ha a kirendelési rendszer műszaki okokból nem érhető el (akár a kirendelő szerv hibájából, akár az internetszolgáltató, akár a MÜK vagy a NISZ Zrt. hibájából) vagy egy órán belül nem küld választ a MÜK rendszere, a kirendelő szervek a helyettes védőre vonatkozó szabályok szerint járhatnak el az eddig is megszokott módon, forrásból jelölve ki védőt.

A kirendelő szervek a munkahelyi számítógépeik segítségével elérhetik a  kirendeles.magyarugyvedikamara.hu internetes oldalon a kirendelhető és ügyeletes védők mindenkor aktuális teljes listáját (nem csak a sorsolt ügyvéd adatait, hanem minden kirendelhető védő adatát, illetve az aznapra ügyeletesként beosztott védők listáját). A helyettes védőket innen is kirendelhetik.

A kirendeles.magyarugyvedikamara.hu oldal az ügyvédi adatok védelme érdekében más internetes címekről nem érhető el, így nem érhető el például az ügyintéző saját mobiltelefonjáról vagy otthoni számítógépéről sem, illetve olyan számítógépekről sem, amelyek nem tartoznak a kirendelő szervek központi informatikai területe által megadott hálózati címekhez.